1/2 su bardağı karamelize California cevizi (tarifi için aşağıya bakınız)
60 ml zeytinyağı
60 gr salamura arpacık soğanı (tarifi için aşağıya bakınız)
8 adet dilimlenmiş çilek
*isterseniz: rokfor peyniri, ufalanmış
Karamelize ceviz için :
1/2 su bardağı California cevizi
1 adet yumurta beyazı
30 ml şeker
Tuz
Salamura Arpacık Soğanı için:
2 adet orta büyüklükte ve dilimlenmiş arpacık soğanı,
120 ml kırmızı şarap sirkesi
60 gr şeker
Tadımlık tuz
Hazırlanışı
Karamelize ceviz için, yumurta beyazını koyulaşıp ortasında sivri bir tepe oluşana kadar çırpın. Şeker veya tatlandırıcıyı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Cevizi ilave edin ve yumurta karışımı üzerini kaplayacak şekilde karıştırın. 30 dk boyunca 150°C sıcaklıktaki fırında pişirin, 10 dakikada bir karıştırın. Soğumasını bekleyin.
Salamura arpacık soğanı için, sirke, şeker veya tatlandırıcı ve tuzu küçük bir tencerede ağır ateşte kaynatın ve dilimlenmiş arpacık soğanlarının üzerine dökün. Soğumasını bekleyin.
Salatanın tüm malzemeleri harmanlayabilmesi için, arpacık soğanlarındaki sirkeyi ve sıvı yağı kullanarak bir çeşit salata sosu hazırlayabilirsiniz. Beklemeden servis edin.