Ramazan Yemekleri

Cevizli Kıyma Soslu Ilık Humus

Cevizli Kıyma Soslu Ilık Humus

8 kişilik

Malzemeler

600 gr haşlanmış nohut
¼ su bardağı tahin
1 diş sarımsak
1 küçük limon
Tuz

Cevizli kıymalı sos için

200 gr kıyma
1 su bardağı California cevizi, ufak doğranmış
2 adet arpacık soğan, ufak doğranmış
Tereyağı
Tuz, toz kırmızıbiber

Cevizli kıymalı sos için; yapışmaz tabanlı bir tavada cevizleri birkaç dakika kavurup kenara alın. Tereyağını tavaya ekleyip eritin. Kıymayı ilave edip suyunu salana kadar pişirin. Soğanları ekleyin, tuz ve bir tutam toz kırmızıbiber ekleyin. Karıştırarak kıyma suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün.

Haşlanmış nohutları 3-4 kaşık sıcak su, tahin, sarımsak, tuz ve limon suyu ile rondo veya robotta macun kıvamına gelinceye kadar çekin.
Humusu servis tabağına alıp üstüne sıcak kıyma sosunu ekleyerek bekletmeden servis edin.