Sosu hazırlamak için: Arpacık soğanı, sirkeyi, hardalı, tuz ve biberi küçük bir kapta çırpın.
Yavaş yavaş yağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Kırmızı pancarı sirke,tuz ve şekerli su dolu geniş bir tencerede kapağı kapatıp yumuşak olana kadar ağır ateşte pişirin.
Kırmızı pancarın 2 saat pişirilmesi yeterlidir. Ilıyınca yarım dilim doğrayın. Cevizleri küçük kuru bir tavada orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Küçük bir kaba alarak soğumaya bırakın.
Salatayı hazırlamak için: pancarı,domatesleri ve dereotunu büyük bir kapta karıştırın. Sosla karıştırın. pancar karışımını kaşıkla yeşilliklerin üstüne yayın, üzerine ceviz serperek servis edin.