Salatalar

Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası

Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası

Malzemeler

SOS İÇİN

  • 1 arpacık soğan, doğranmış
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı Dijon hardal
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • Tat vermek için taze çekilmiş biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Salata

  • 400 gr kırmızı pancar
  • 2 çorba kaşığı kalın doğranmış California cevizi
  • 1 ½ bardak şeri domates, ikiye bölünmüş
  • 2 çorba kaşığı doğranmış taze dereotu
  • 6 bardak marul, lokmalık parçalara ayrılmış

Tarif

  • Sosu hazırlamak için: Arpacık soğanı, sirkeyi, hardalı, tuz ve biberi küçük bir kapta çırpın.
  • Yavaş yavaş yağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Kırmızı pancarı sirke,tuz ve şekerli su dolu geniş bir tencerede kapağı kapatıp yumuşak olana kadar ağır ateşte pişirin.
  • Kırmızı pancarın 2 saat pişirilmesi yeterlidir. Ilıyınca yarım dilim doğrayın. Cevizleri küçük kuru bir tavada orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.  Küçük bir kaba alarak soğumaya bırakın.
  • Salatayı hazırlamak için: pancarı,domatesleri ve dereotunu büyük bir kapta karıştırın. Sosla karıştırın. pancar karışımını kaşıkla yeşilliklerin üstüne yayın, üzerine ceviz serperek servis edin.