California Cevizi ve Gorgonzolalı Mini Dana Burgerler
İçindekiler // Ağırlık - Ölçüler
zeytinyağı // 1 çk
kıyılmış yeşil soğan // 30 gr
kıyılmış düğme mantar // 160 gr
yumurta, hafifçe çırpılmış //1 adet
Worcestershire sosu // 1 çk
taze çekilmiş karabiber // 1/2 çk
normal dana kıyma // 500 gr
15 parçaya ayrılmış Gorgonzola peyniri // 125 gr
yarım California cevizi // 90 gr
küçük yuvarlak ekmek, dilimlenmiş // 15 adet
Hazırlanışı:
Yağı ağır bir tavada orta ateşte ısıtın; yeşil soğanları ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar pişirin. Mantarları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca veya su buharlaşana kadar pişirmeye devam edin.
Karışımı büyük bir karıştırma kabına alın; soğutun.
Yumurta, Worcestershire sosu ve biber ekleyin. Eti ekleyin ve tüm malzemeler karışana kadar elle karıştırın; aşırı karıştırmayın.
Karışımı15 eşit parçaya bölün. Kalın hamburger köfteleri elde edecek şekilde şekil verin. Her bir köftenin ortasına bir parça peynir ve 2 yarım ceviz koyun.
Köfteleri orta-yüksek ateşte tam olarak pişene kadar ızgarada pişirin. Servis etmeden hemen önce, yuvarlak ekmeklerin içine yerleştirin