Orta ateşe aldığınız bir tavada, sık sık karıştırarak altın sarısı renk alana ve kokusu çıkana dek cevizleri kavurun. Tavayı ateşten alıp hafif soğumaları için cevizleri bir kesme tahtasına alın; iri iri kıyın.
Orta ateşe aldığınız bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Arpacık soğanlarla sarımsağı kavurun; arpacık soğan yumuşayıp sararana dek yaklaşık 3 dakika pişmeye bırakın. Doğranmış cevizleri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve tarçını ekleyin ve 1 dakika kaynatın.
Karışımı blender veya mutfak robotu yardımıyla, 1 fincan of sebze suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Çorbayı tencereye geri döküp geri kalan 3 fincan of sebze suyunu ekleyin.
Kaynamaya bırakın; kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 4 ila 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız çorbaya yoğurdu ekleyin; tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış maydanozla süsleyin.