sıkışık paketlenmiş taze fesleğen yaprakları // 150 gr
hafifçe vurarak kurutulmuş
doğranmış California cevizi // 250 gr
zeytinyağı //175 ml
kıyılmış sarımsak dişleri // 15 gr
rendelenmiş Parmesan peyniri // 100 gr
yumuşatılmış tereyağı // 30 gr
limon suyu // 60 ml
taze çekilmiş karabiber // 2 çk
Dana Fileto
dana fileto / yaklaşık // 2,2 kg
fileminyon, her biri yaklaşık 5 cm kalınlığında, yaklaşık // 175 g
zeytinyağı // 4 çk
tuz
taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
California Cevizli Pesto
Fesleğen, ceviz, zeytinyağı ve sarımsağı mutfak robotunda karıştırın; iyice karışana kadar robottan geçirin. Karışıma peynir, tereyağı, limon suyu ve karabiber ekleyin; karışım ezme haline gelene kadar robottan geçirin. Kenara alın.
Dana Fileto
Her bir filetonun yan kısmını yatay bir hareketle kesip ayırarak bir cep oluşturun. Her bir filetoyu 2 çk pestoyla doldurun. Pişirmeden hemen önce filetolara zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpin.
Izgarada orta-yüksek ateşte et istenen kıvama ulaşana kadar pişirin. Izgaradan alın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Alternatif: Ağır bir tavada, etin her iki yanını orta-yüksek ateşte 2 dakika boyunca veya kahverengileşene kadar zırhlayın. Fırına alarak, et istenen kıvama gelene kadar 180°C ısıtılmış fırında pişirin.