Yemekler

California Cevizli Dana Dolma

California Cevizli Dana Dolma

İçindekiler // Ağırlıklar - Ölçüler

California Cevizli Pesto

  • sıkışık paketlenmiş taze fesleğen yaprakları  //   150 gr
  • hafifçe vurarak kurutulmuş
  • doğranmış California cevizi  // 250 gr
  • zeytinyağı   //175 ml
  • kıyılmış sarımsak dişleri //  15 gr
  • rendelenmiş Parmesan peyniri // 100 gr
  • yumuşatılmış tereyağı  // 30 gr
  • limon suyu   //  60 ml
  • taze çekilmiş karabiber   //  2 çk

Dana Fileto

  • dana fileto / yaklaşık // 2,2 kg
  • fileminyon, her biri yaklaşık 5 cm kalınlığında, yaklaşık // 175 g
  • zeytinyağı // 4 çk
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

California Cevizli Pesto

  • Fesleğen, ceviz, zeytinyağı ve sarımsağı mutfak robotunda karıştırın; iyice karışana kadar robottan geçirin. Karışıma peynir, tereyağı, limon suyu ve karabiber ekleyin; karışım ezme haline gelene kadar robottan geçirin. Kenara alın.

Dana Fileto

  • Her bir filetonun yan kısmını yatay bir hareketle kesip ayırarak bir cep oluşturun. Her bir filetoyu 2 çk pestoyla doldurun. Pişirmeden hemen önce filetolara zeytinyağı sürün.  Tuz ve karabiber serpin.
  • Izgarada orta-yüksek ateşte et istenen kıvama ulaşana kadar pişirin.  Izgaradan alın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Alternatif: Ağır bir tavada, etin her iki yanını orta-yüksek ateşte 2 dakika boyunca veya kahverengileşene kadar zırhlayın. Fırına alarak, et istenen kıvama gelene kadar 180°C ısıtılmış fırında pişirin.