1 küçük kırmızı elma, kabuğu soyulmamış, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış (120 gr, küpler halinde)
50 gr kızılcık kurusu
50 gr doğranmış California Cevizi
300 gr kendiliğinden kabaran un
2 yemek kaşığı karışık baharat
Hazırlanışı
Fırını önceden 180C'ye, gaz işareti 4'te ısıtın. 1-2 büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Tereyağı ve şekeri kıvam kazanıncaya kadar çırpın. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin ve elma, kızılcık ve cevizi ilave edin. Un ve karışık baharatları ilave ederek sert bir hamur elde edin.
20 topa ayırıp topları hafifçe yassılaştırın, fırın tepsilerine yerleştirin ve 15-20 dakika, üstleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Başka bir kaba almadan önce tepside biraz soğumaya bırakın.