Yemekler

Cevizli Erişte Makarna

Cevizli Erişte Makarna

Malzemeler

  • 76 gr parça California cevizi
  • 300 gr erişte makarna
  • 100 gr beyaz  peynir
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 80 gr Tereyağı

Tarif

  • Fırınınızı 180°C’de önceden ısıtın. Cevizleri pişirme kâğıdına yayın ve 5 dakika ya da hafifçe kahrevengineleşene kadar pişirin.
  • Fırından alın, soğutun ve kabaca kırın.Büyük bir tencerede, suyu biraz tuzla kaynatın.
  • Erişte makarnayı atın ve 8-10 dakika pişirin.
  • Bu sırada, peyniri saplı bir tencereye ufalayın.Makarnayı süzün, pişirme suyundan 2 çorba kaşığı suyu kenara alın. Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağına koyun.
  • Kenara aldığınız pişirme suyunu beyaz peynir karışımına ekleyin. Bu sosu makarnayla bütünleştirin.
  • Tereyağını ocakta eritip makarnanın üzerine gezdirin.Yemişleri ekleyin, biraz öğütülmüş biber koyun ve hemen servis edin.