Salatalar

Portakallı Tavuklu Ceviz Salatası

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı kavrulmuş California cevizi
  • 1/3 bardak ceviz yağı
  • 1/3 bardak portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 1 çay kaşığı taze renelenmiş yumurta kabuğu
  • 1 çay kaşığı az tuzu soya sosu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı taze öğütülmüş biber
  • 3 bardak karışık yeşillik
  • ½ bardak küp küp doğranmış veya kesilmiş pişmiş tavuk göğsü
  • 1 portakal, dilimlenmiş
  • 2 çorba kaşığı ufalanmış keçi peyniri

Tarif

  • Yağ, portakal suyu, sirke, sarımsak, portakal kabuğu rendesi, soya sosu, tuz ve biberi kapağı sıkıca kapanan bir kapta veya kavanozda karıştırın; çırparak veya sallayarak iyice karıştırın.
  • Yeşillikleri ayrı bir salata kabına yerleştirin; 2 çorba kaşığı sosla karıştırın. (Geri kalan sosu buzdolabına alın.)
  • Yeşilliklerin üzerine tavukları, portakal parçalarını, keçi peynirini ve cevizleri koyun.

Tarifler