Yemekler

California Cevizi ve Gorgonzolalı Mini Dana Burgerler

California Cevizi ve Gorgonzolalı Mini Dana Burgerler

İçindekiler // Ağırlık - Ölçüler

  • zeytinyağı //  1 çk
  • kıyılmış yeşil soğan //  30 gr
  • kıyılmış düğme mantar  // 160 gr
  • yumurta, hafifçe çırpılmış  //1 adet
  • Worcestershire sosu  // 1 çk
  • taze çekilmiş karabiber  // 1/2 çk
  • normal dana kıyma  //  500 gr
  • 15 parçaya ayrılmış Gorgonzola peyniri // 125 gr
  • yarım California cevizi //   90 gr
  • küçük yuvarlak ekmek, dilimlenmiş // 15 adet

Hazırlanışı:

  • Yağı ağır bir tavada orta ateşte ısıtın; yeşil soğanları ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar pişirin. Mantarları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca veya su buharlaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Karışımı büyük bir karıştırma kabına alın; soğutun.
  • Yumurta, Worcestershire sosu ve biber ekleyin. Eti ekleyin ve tüm malzemeler karışana kadar elle karıştırın; aşırı karıştırmayın.
  • Karışımı15 eşit parçaya bölün. Kalın hamburger köfteleri elde edecek şekilde şekil verin. Her bir köftenin ortasına bir parça peynir ve 2 yarım ceviz koyun.
  • Köfteleri orta-yüksek ateşte tam olarak pişene kadar ızgarada pişirin. Servis etmeden hemen önce, yuvarlak ekmeklerin içine yerleştirin