Yemekler

California Cevizi Kaplı Peynir Topları

İçindekiler // Ağırlık - Ölçü

  • krem peynir, yumuşatılmış  //  400 gr
  • feta peyniri, ufalanmış  //  150 gr
  • kurutulmuş domates, ince doğranmış // 1-1/2 yk
  • ince rendelenmiş limon kabuğu // 1-1/2 çk
  • taze kekik otu, kıyılmış   // 1-1/2 çk
  • çekirdekleri çıkarılmış Kalamata zeytini // 90 gr
  • California Cevizi  // 135 gr
  • taze kekik otu filizleri (çeşni olarak)  //  12 adet

Hazırlanışı:

  • Peynirleri, güneşte kurutulmuş domatesleri, limon kabuğunu ve kekik otunu birleştirin. Üzerini kapatın ve en az 1 saat buzdolabında tutun.
  • Peynirli karışımdan bir çorba kaşığı alarak, bir zeytinin etrafına sarın ve top haline getirin. Aynı işlemi 36 top elde edene kadar tekrarlayın.
  • Cevizleri mutfak robotunda ince ince doğranana kadar çekin; derin olmayan bir kaba alın.
  • Her bir topu cevizle kaplayın. Buzdolabına alın. Servis yaparken, 3 peynir topunu bir martini bardağına veya tabağa alın; taze kekik otu filiziyle çeşnilendirin. Sade pide veya kızarmış ekmekle servis edin.
  • Krem peynir topları, zeytinin keskin tadına ve California cevizlerinin çıtır çıtır kaplamasına çok yakışıyor. Bu yemek, tat ve güzellik katacak pidelerle başlangıç veya ana yemek olarak servis edilebilir.

PÜF NOKTASI: Peynir topları servis etmeden önce 2 güne kadar buzdolabında tutulabilir.

Tarifler