1 adet 400 gram konserve nohut, suyu süzülmüş ve yıkanmış
1/2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1/4 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Cevizleri 8 dakika veya kızıl kahverengi oluncaya kadar fırında 175°C’de kızartın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
Kızarmış cevizlerle yağı ve sarımsakları karıştırarak mutfak robotunda veya blenderda pütürsüz olana kadar püre haline getirin.
Nohutları, rendelenmiş portakal kabuklarını, portakal suyunu, tuzu ve biberi ekleyin ve pütürsüz ve kıvamlı oluncaya kadar blenderdan geçirmeye devam eden. Gerekirse baharat ilave edin.
Kızarmış pide ekmeği ile birlikte veya renkli sebzelerle birlikte küçük bir servis tabağında humusu servis edin.