Unlu Mamuller

Acı Biber, Ceviz ve Yumurtalı Börek

Malzemeler

  • 1 1/4 su bardağı yumurta ikamesi
  • 1/4 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı yağsız çökelek
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş yağı azaltılmış çedar peyniri
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ve eğer istenirse kızartılmış California cevizi
  • 1/4 su bardağı küp küp doğranmış hafif yeşil acı biber

Malzemeler

  • Fırını önceden 175°C’de ısıtın ve 20 cm’lik fırın tepsisine yapışmaz pişirme spreyi sıkın.
  • Yumurta ikamesini geniş bir kaba dökün. Un ve toz maya karışımı elekle yumurtanın üzerine dökün. Tamamen karışana kadar çırpın. Çökelek ve çedarı, ceviz ve biberleri ilave edin.
  • Önceden hazırlanmış tavaya dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika veya çıtır hale gelene, koyulaşana ve hafifçe ortasına batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin

Tarifler