Salatalar

Karpuzlu, Beyaz Peynirli ve Cevizli Salata

Açıklama

Hızlıca hazırlanan, ferahlatıcı bir yaz salatası. Aromaların tam oturması için salatayı 1 saate kadar marine etmeye bırakabilirsiniz.

Toplam Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Porsiyon: 4


Porsiyon Büyüklüğü: 1,5 su bardağı


ÖğünBrunch / Atıştırmalık


Besin İçeriği

  • Kalori: 220 cal
  • Toplam Yağ: 22 g
  • Doymuş Yağ: 4 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 9.64 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 7.17 g
  • Kolesterol: 10 mg
  • Sodyum: 190 mg
  • Karbonhidrat: 4 g
  • Diyet Lifi: 1 g'dan az
  • Toplam Şeker: 2 g
  • Protein: 5 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 80 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 100 mg

Malzemeler

  • 6 su bardağı, 2 cm’lik küpler halinde doğranmış çekirdeksiz karpuz
  • 3/4 su bardağı iri doğranmış Kaliforniya cevizi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1/3 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen

Hazırlık

    • Karpuz ve cevizleri geniş bir kâseye alın.
    • Küçük bir kâsede zeytinyağı, limon suyu ve balsamik sirkeyi çırpın; tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    • Sosu karpuzlu karışıma dökün ve iyice harmanlayın. Aromaların oturması için karışımı 1 saate kadar marine edebilirsiniz.
    • Servis etmeden hemen önce üzerine beyaz peynir ve fesleğen serpin.
    • Tarif önerisi: Salataya karpuz ve cevizlerle birlikte 1/2 su bardağı küçük doğranmış salatalık ekleyebilirsiniz.

Tarifler