1 büyük boy domates, taze veya konserve, kabukları soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve doğranmış
1/4 fincan kuru üzüm
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı adaçayı
1/4 çay kaşığı yenibahar
4 fincan sıcak et suyu veya 4 fincan su
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
Hazırlanışı
Tereyağını orta ateşte eritip, altın sarısı renk alana dek kuzu etini soteleyin. Eti tavadan alıp sıcaklığını koruyacak şekilde kenara ayırın.
Tavada kalan yağın içinde, sararmadan yumuşayana dek soğanı çevirin. California Cevizlerini ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Domatesi et suyuyla birlikte ekleyin; cızırdayacaktır. Bir kez karıştırdıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
Ocağı en kısık ayara getirip pirinç yumuşayana ve bütün suyunu çekene kadar pişmeye bırakın (20-30 dakika).
Kuzu etini pilava ekleyip iyice ısıtın. Pişirme işlemi yapmadan, kapağı kapalı bir halde sıcak bir yerde 15 dakika demlenmeye bırakın.