Yemekler

Çeşnili Pilav

Malzemeler

  • 1/4 fincan tereyağı
  • 250 gr kemiksiz kuzu eti, jülyen doğranmış
  • 3 orta boy soğan, doğranmış
  • 1/2 fincan California cevizi
  • 2 fincan çiğ pirinç
  • 1 büyük boy domates, taze veya konserve, kabukları soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve doğranmış
  • 1/4 fincan kuru üzüm
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı adaçayı
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • 4 fincan sıcak et suyu veya 4 fincan su
  • 1 çay kaşığı doğranmış maydanoz

Hazırlanışı

  • Tereyağını orta ateşte eritip, altın sarısı renk alana dek kuzu etini soteleyin. Eti tavadan alıp sıcaklığını koruyacak şekilde kenara ayırın.
  • Tavada kalan yağın içinde, sararmadan yumuşayana dek soğanı çevirin. California Cevizlerini ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Domatesi et suyuyla birlikte ekleyin; cızırdayacaktır. Bir kez karıştırdıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
  • Ocağı en kısık ayara getirip pirinç yumuşayana ve bütün suyunu çekene kadar pişmeye bırakın (20-30 dakika).
  • Kuzu etini pilava ekleyip iyice ısıtın. Pişirme işlemi yapmadan, kapağı kapalı bir halde sıcak bir yerde 15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Üzerine maydanoz veya nane serpiştirin.

Tarifler