Yemekler

California Cevizli Tavuk Kebabı

Malzemeler:

  • 500 gr öğütülmüş tavuk
  • 2 çay kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tozu
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş biber
  • 1/2 su bardağı havuç, ince kıyılmış
  • 5 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 2 çay kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı taze nane, ince doğranmış
  • 3-4 yeşil biber, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu

 

Hazırlıklar

  • Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Kapağı kapalı olarak 2 saat buzdolabında saklayın. Ellerinizi yağlayın ve şişleri tavuk karışımından geçirin.
  • Yağı bir tavada ısıtın, şişleri ekleyin ve kebapların her iki tarafını da tavuklar pişene kadar pişirin. Alternatif olarak, onları 10-15 dakika ızgarada tutun, çevirin ve erimiş tereyağıyla pişene kadar yağlayın.
  • Ayrıca fırında kızartabilir veya pişirebilirsiniz. Soğan halkaları ile servis edebilirsiniz.

Tarifler