Yemekler

California Cevizli Bezelyeli Pilav

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pişmiş basmati pirinci, soğutulmuş
  • 1/2 su bardağı taze bezelye (haşlanmış)
  • 1/4 bardak Kaliforniya cevizi (kavrulmuş sade yağ)
  • 1 soğan
  • Bir tutam şeker
  • 1 çay kaşığı zencefil, sarımsak ve yeşil biber salçası
  • Tatmak için tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane yaprağı
  • 1 yemek kaşığı derin yağda kızartılmış soğan

 

Hazırlıklar

  • Bir wok'ta yağı ısıtın ve üzerine zencefil, sarımsak, biber salçası ekleyin. Bir dakika kadar yüksek ateşte soteleyin.
  • Soğan altın kahverengi olana kadar bu kızartmaya soğan ve bir tutam şeker ekleyin. Şeker soğanın iyice karamelleşmesine yardımcı olur.
  • Buna haşlanmış bezelyeyi ekleyin ve bir dakika soteleyin.
  • Buna soğuk pirinci ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tuzu ekleyip, ateşi yüksek tutmaya devam ederek karıştırın.
  • Buna doğranmış nane yapraklarını ekleyin.
  • Buna yağda kavrulmuş cevizi ve yağda kızartılmış soğanı ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın.

Tarifler