Haberler Detay

Feb 27, 2015

Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, ceviz açısından zengin beslenmenin beyin sağlığına yönelik potansiyel yararlarını ortaya çıkardı.
İstanbul, (03 Kasım 2014) – Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.

Feb 25, 2015

24 Kasım 2014 Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.

Feb 25, 2015

Kaliforniya Üniversitesi tarafından ceviz tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş çaplı araştırma sonucuna göre; günde bir avuç ceviz hafızayı güçlendiriyor.   

Feb 25, 2015

13 Ocak 2014 – Journal Of Medicinal Food Dergisinde yayınlanan araştırmada Türkiye’de erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en önemli nedenlerinden biri olan Prostat Kanseri gelişiminin ceviz yönünden zengin bir diyetle yavaşlatıldığı ortaya konuldu.

Web Tasarım Sercotec