Tatlılar

Cevizli Dondurma

Cevizli Dondurma

Açıklama: Bu cevizli dondurma, bir miktar akçaağaç şurubu ve bir miktar kahve ile tatlandırılmıştır.

Toplam Hazırlama Süresi: 4 Saat
Porsiyonlar: 7
Porsiyon Büyüklüğü: 1/2 Fincan

Besin İçeriği

  • Kalori: 180 cal
  • Toplam Yağ: 12 g
  • Doymuş Yağ: 3 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 8.542 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 1.63 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 220 mg
  • Karbonhidratlar: 15 g
  • Diyet Lifi: 1 g'dan az
  • Toplam Şeker: 12 g
  • Protein: 3 g
  • D Vitamini: 2 mcg
  • Kalsiyum: 190 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 160 mg

Malzemeler

  • 1 su bardağı 2 saat veya gece boyunca suda bekletilmiş California cevizi
  • 2-1/2 su bardağı Cevizli süt
  • 1/4 fincan esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 4 çay kaşığı hazır kahve
  • 1 yemek kaşığı MCT yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Kıyılmış ceviz ile süsleyin

Hazırlanışı

  • Cevizleri süzün ve ceviz sütü, esmer şeker, akçaağaç şurubu, hazır kahve, yağ, vanilya ve tuz ile birlikte bir blendera koyun. Çok pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerini kapatın ve iyice soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Bir dondurma makinesinin kasesine yerleştirin ve sertleşene kadar dondurun.
  • 1 litrelik bir kaba aktarın ve dondurucuda saklayın.
  • Kaselere paylaştırın ve kıyılmış cevizle süsleyin.

Tarifler