Tatlılar

Cevizli Süt

Cevizli Süt

Açıklama: Sıfırdan yapması kolay. Zengin ve cevizli lezzet.

Toplam Hazırlama Süresi: 3 Saat, 10 Dakika
Porsiyonlar: 4
Porsiyon Büyüklüğü: 4

Besin İçeriği

  • Kalori: 182 cal
  • Toplam Yağ: 16 g
  • Çoklu Doymamış Yağ:12 g
  • Kolesterol: 10 mg
  • Sodyum: 121 mg
  • Karbonhidratlar: 8 g
  • Diyet Lifi: 2 g
  • Toplam Şeker: 4 g
  • Protein: 4 g

Malzemeler

  • 1 su bardağı yıkanmış California ceviz içi (yaklaşık 115 gram)
  • 3 su bardağı su (cevizleri ıslatmak için ekstra su da gereklidir)
  • 1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu
  • 1 çay kaşığı saf vanilya özütü
  • Bir tutam kosher tuzu (veya normal tuz)

Hazırlanışı

  • Cevizleri bir kâseye koyun ve üzerini 2.5 cm geçecek kadar su doldurun. Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında en az 1 saat ila 12 saat bekletin (bu işlem tanenlerin bir kısmının giderilmesine yardımcı olur ve daha yumuşak karışmalarını sağlar).
  • Cevizleri süzün ve iyice durulayın. Cevizleri, 3 bardak suyu, balı, vanilyayı ve tuzu bir blender sürahisinde birleştirin ve en az 2 dakika boyunca çok pürüzsüz olana kadar düşük hızda karıştırın.
  • Olduğu gibi servis edin veya daha pürüzsüz bir süt istiyorsanız, süzmek için tülbentten veya kahve filtresinden geçirin. (Buzdolabında 5 güne kadar dayanır.)

Tarifler