Açıklama: Sıfırdan yapması kolay. Zengin ve cevizli lezzet.
Toplam Hazırlama Süresi: 3 Saat, 10 Dakika Porsiyonlar: 4 Porsiyon Büyüklüğü: 4
Besin İçeriği
Kalori: 182 cal
Toplam Yağ: 16 g
Çoklu Doymamış Yağ:12 g
Kolesterol: 10 mg
Sodyum: 121 mg
Karbonhidratlar: 8 g
Diyet Lifi: 2 g
Toplam Şeker: 4 g
Protein: 4 g
Malzemeler
1 su bardağı yıkanmış California ceviz içi (yaklaşık 115 gram)
3 su bardağı su (cevizleri ıslatmak için ekstra su da gereklidir)
1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu
1 çay kaşığı saf vanilya özütü
Bir tutam kosher tuzu (veya normal tuz)
Hazırlanışı
Cevizleri bir kâseye koyun ve üzerini 2.5 cm geçecek kadar su doldurun. Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında en az 1 saat ila 12 saat bekletin (bu işlem tanenlerin bir kısmının giderilmesine yardımcı olur ve daha yumuşak karışmalarını sağlar).
Cevizleri süzün ve iyice durulayın. Cevizleri, 3 bardak suyu, balı, vanilyayı ve tuzu bir blender sürahisinde birleştirin ve en az 2 dakika boyunca çok pürüzsüz olana kadar düşük hızda karıştırın.
Olduğu gibi servis edin veya daha pürüzsüz bir süt istiyorsanız, süzmek için tülbentten veya kahve filtresinden geçirin. (Buzdolabında 5 güne kadar dayanır.)