Fırınınızı 180°C’de önceden ısıtın. Cevizleri pişirme kâğıdına yayın ve 5 dakika ya da hafifçe kahrevengineleşene kadar pişirin.
Fırından alın, soğutun ve kabaca kırın.Büyük bir tencerede, suyu biraz tuzla kaynatın.
Erişte makarnayı atın ve 8-10 dakika pişirin.
Bu sırada, peyniri saplı bir tencereye ufalayın.Makarnayı süzün, pişirme suyundan 2 çorba kaşığı suyu kenara alın. Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağına koyun.
Kenara aldığınız pişirme suyunu beyaz peynir karışımına ekleyin. Bu sosu makarnayla bütünleştirin.
Tereyağını ocakta eritip makarnanın üzerine gezdirin.Yemişleri ekleyin, biraz öğütülmüş biber koyun ve hemen servis edin.