Yemekler

Vegan Et Soslu Spagetti

Cevizli Mantarlı Marinara Soslu Spagetti

Toplam Süre: 40 dk
Porsiyon: 6
Porsiyon Ölçüsü: 1 2/3 su bardağı
Öğün: Öğle / Akşam

Besin Değerleri

  • Kalori: 500 kcal
  • Toplam Yağ: 24 g
  • Doymuş Yağ: 3 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 13,8 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6,263 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 630 mg
  • Karbonhidrat: 60 g
  • Diyet Lifi: 5 g
  • Toplam Şeker: 11 g
  • Protein: 14 g
  • D Vitamini: 4 mcg
  • Kalsiyum: 80 mg
  • Demir: 4 mg
  • Potasyum: 750 mg

Malzemeler

  • 1 1/2 su bardağı California cevizi
  • 1 1/2 su bardağı dörde bölünmüş kestane mantarı
  • 340 g spagetti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış sarımsak
  • 1 adet orta boy sarı soğan (yaklaşık 0,5 cm küp doğranmış)
  • 1 adet 32 oz (yaklaşık 900 g) kavanoz marinara sos
  • 1 1/2 su bardağı yaklaşık 0,5 cm küp doğranmış kabak
  • Süslemek için (opsiyonel):
  • Taze doğranmış fesleğen
  • Vegan parmesan peyniri

Hazırlanışı

  • Ceviz ve mantarları mutfak robotunda, püre yapmadan, oldukça ince parçalanana kadar çekin.
  • Spagettiyi paket üzerindeki talimatlara göre kaynar suda haşlayın.
  • Makarna pişerken geniş bir yapışmaz tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip orta-kısık ateşte yaklaşık 8 dakika, soğanlar altın rengi alana kadar pişirin.
  • Cevizli mantar karışımını ekleyin, ateşi yükseltin ve yaklaşık 5 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Kabakları ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
  • Marinara sosu ekleyin, kısık ateşte kaynama noktasına getirin.
  • Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin.
  • Makarnayı süzün ve geniş bir kâseye alın.
  • Sıcak sosu ekleyip eşit şekilde karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak vegan parmesan ve fesleğenle süsleyerek hemen servis edin.
  • Not: Daha akışkan bir sos için makarna suyundan bir miktar ayırıp son aşamada ekleyebilirsiniz.

Tarifler