Tatlılar

Cevizli Orman Meyveli Granola

Açıklama:
Kuru karışık orman meyveleri ve ferah limon aromasıyla zenginleşen, yulaf bazlı, bol cevizli bir granola.

Toplam Süre: 1 saat
Porsiyon: 8
Porsiyon Ölçüsü: 1/2 su bardağı
Öğün: Kahvaltı / Ara Öğün

Besin Değerleri

  • Kalori: 140 kcal
  • Toplam Yağ: 4 g
  • Doymuş Yağ: 2 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 0,568 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 1,082 g
  • Kolesterol: 10 mg
  • Sodyum: 25 mg
  • Karbonhidrat: 24 g
  • Diyet Lifi: 2 g
  • Toplam Şeker: 12 g
  • Protein: 2 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 15 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 110 mg

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı limon aroması
  • 1 1/2 su bardağı iri taneli yulaf ezmesi
  • 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 3/4 su bardağı çok iri parçalanmış California cevizi
  • 1/2 su bardağı kuru meyve karışımı (kuru vişne, orman meyvesi veya erik)

Hazırlanışı

  • Fırını 150 °C’ye ısıtın.
  • Orta boy bir tencerede bal, tereyağı, esmer şeker ve limon aromasını birlikte eritin.
  • Yulaf, ceviz ve limon kabuğunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alın, yaklaşık 2,5 cm kalınlığında yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.
  • Yaklaşık 30 dakika veya granola altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, karıştırın ve tekrar bastırarak sıkıştırın.
  • Sıcak fırına geri koyup 10 dakika daha bekletin.
  • Tamamen soğumaya bırakın ve parçalara ayırın.
  • Kuru meyveleri ekleyip karıştırın.
  • Hava geçirmez bir kapta saklayın.

Tarifler