Tatlılar

Çıtır Cevizli Akçaağaç Şuruplu Armut Tatlısı

Çıtır Cevizli Akçaağaç Şuruplu Armut Tatlısı

Porsiyon: 4 Kişilik

Malzemeler

  • Armutlar için:
  • 2 adet armut
  • 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • ½ limonun suyu
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • Vanilyalı krema için:
  • 1 adet vanilya çubuğu veya ½ çay kaşığı vanilya ezmesi
  • 500 g yoğurt veya vegan alternatifi
  • 1 tutam tarçın
  • Çıtır ceviz için:
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 80 g California cevizi
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 30 g yulaf ezmesi
  • Bir tutam tuz
  • Opsiyonel:
  • Üzeri için ekstra akçaağaç şurubu

Hazırlanışı

  • Armutları yıkayın, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Bir fırın kabına yerleştirin, üzerlerine akçaağaç şurubu, tarçın ve limon suyunu gezdirin.
  • Önceden 200 °C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20–25 dakika, yumuşayıp hafifçe karamelize olana kadar pişirin.
  • Vanilyalı krema için vanilya çekirdeklerini yoğurt ve tarçınla karıştırın, buzdolabında soğutun.
  • Çıtır için Hindistan cevizi yağını ısıtın, cevizleri ekleyip hafifçe kavurun.
  • Akçaağaç şurubunu ekleyin, ardından yulaf ve tuzu ilave edip altın rengi alana kadar kavurun.
  • Vanilyalı kremayı tabaklara yayın, üzerine armutları yerleştirin ve bolca çıtır ceviz serpiştirin.
  • Hemen servis edin.

Alıntı: Tarif Maren Eicks’e aittir. (@bymaren_)

Tarifler