Yılbaşı Tarifleri

Cranberry’li ve Beyaz Çikolatalı Biscotti

MALZEMELER

  • 135 g böğürtlen jölesi
  • 100 g Madeira kek, dilimlenmiş
  • 50 g muhallebi tozu
  • 150 g toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 600 ml süt
  • 100 g California cevizi
  • 300 ml çırpma kreması
  • Süsleme için renkli şekerler

Üzeri için:

  • 50 g beyaz çikolata
  • 35 g çok ince doğranmış California cevizi
  • 10 g çok ince doğranmış kuru cranberry

HAZIRLANIŞI

  • Fırını 180°C (fan 160°C) olacak şekilde ısıtın.
  • Büyük bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın.
  • Süt ve hindistancevizi yağını ekleyin ve hamur kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Doğranmış California cevizlerini, kuru cranberry’leri ve portakal kabuğu rendesini hamura ekleyip karıştırın. Hamuru yaklaşık 18 cm uzunluğunda yassı bir rulo şekline getirin.
  • 30 dakika pişirin, sonra fırından çıkartıp fırın sıcaklığını 160°C (fan 140°C)’ye düşürün.
  • 15 dakika soğumaya bırakın, ardından 1,5 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri dikkatlice fırın tepsisine geri dizin ve her iki tarafını da 10’ar dakika daha pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra biscotti’lerin yarısını eritilmiş beyaz çikolataya batırın ve üzerine doğranmış ceviz ile kuru cranberry serpin.
  • Çikolatanın donması için 10 dakika buzdolabında bekletin.

Tarifler