150 g California cevizi + süsleme için 12 adet ceviz yarısı
25 g pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın
200 g cranberry sosu
2 adet orta boy yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
50 g kuru cranberry
Üzeri için: pudra şekeri
Hazırlanışı
Fırını 200°C’ye ısıtın.
Hamuru hazırlamak için: Cevizleri mutfak robotuna alın ve ince çekin. Un ve tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 2–3 yemek kaşığı suyu ekleyip hamur toparlanana kadar karıştırın. Hamuru hafifçe yoğurun, streç filme sarın ve 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Bu sırada iç harcı hazırlayın. Aynı mutfak robotunda cevizleri ince çekin. Pudra şekeri, tarçın, cranberry sosu, yumurtalar ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırın. Kuru cranberry’leri ekleyip karıştırın.
Hamuru unlanmış tezgâhta açın ve 12 adet 10 cm çapında daire kesin. Bunları 12 gözlü muffin kalıbına yerleştirin. Hamurdan ayrıca her tart için yıldız şeklinde, tart çapına yakın boyutta 12 yıldız kesin. İç harcı tart kaselerine paylaştırın, üzerine bir yıldız ve bir ceviz yarısı yerleştirin. 25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
Servis ederken üzerlerine hafifçe pudra şekeri serpin.
Şefin önerisi: Ilık olarak brendi sosu veya çırpılmış krema ile harika gider. Zaman kazanmak isterseniz hazır tart hamuru kullanabilirsiniz.