Yılbaşı Tarifleri

Tarçınlı Şeker Kaplı Cevizler

Toplam Süre: 50 Dakika

Porsiyon: 16


Porsiyon Boyutu: 1/4 su bardağı


Öğün: Atıştırmalık


Besin Değerleri

  • Kalori: 217 kcal
  • Toplam Yağ: 16 g
  • Doymuş Yağ: 2 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 12 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 2 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 80 mg
  • Karbonhidrat: 16 g
  • Diyet Lifi: 2 g
  • Toplam Şeker: 13 g
  • İlave Şeker: 13 g
  • Protein: 4 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 30 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 120 mg

Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı su
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 4 su bardağı California cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Fırını 150°C’ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Büyük bir karıştırma kabında yumurta akı, su ve vanilya özütünü köpüklenene kadar çırpın.
  • Cevizleri karışıma ekleyin ve her tarafı kaplanacak şekilde karıştırın.
  • Şeker, tarçın ve tuzu büyük bir plastik poşette karıştırın.
  • Kaplanan cevizleri poşete aktarın ve tarçın-şeker karışımıyla eşit şekilde kaplanana kadar çalkalayın.
  • Cevizleri tek sıra halinde tepsiye yayın.
  • 40 dakika pişirin; 20. dakikada karıştırın.
  • Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Servis yapın.

Tarifler