Yılbaşı Tarifleri

Bitter Çikolatalı & Deniz Tuzlu Ceviz

AÇIKLAMA

Gevrek cevizler, zengin kakao tozu, bal ve bir tutam deniz tuzu ile birleşerek elinizden düşüremeyeceğiniz basit ama nefis bir tatlı-tuzlu atıştırmalık oluşturur.

Toplam Süre: 25 Dakika

Porsiyon: 8


Porsiyon Boyutu: 28 g (1 oz.)


Öğün: Atıştırmalık


Besin Değerleri

  • Kalori: 218 kcal
  • Toplam Yağ: 120 g
  • Doymuş Yağ: 2 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 14 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 2 g
  • Sodyum: 437 mg
  • Karbonhidrat: 10 g
  • Diyet Lifi: 3 g
  • Toplam Şeker: 5 g
  • Protein: 5 g

Malzemeler

  • 2 su bardağı California cevizi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/4 su bardağı kakao tozu
  • 1 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı

  • Fırını 175°C’ye ısıtın. Cevizleri fırın tepsisine yayın ve 6 dakika kavurun. Tepsiyi sallayıp cevizleri karıştırın, ardından 6 dakika daha kavurun. Fırından çıkarıp 2 dakika soğumaya bırakın.
  • Küçük bir kaseye balı ekleyin ve 30 saniye mikrodalgada ısıtarak akışkan hale getirin.
  • Kavrulmuş cevizleri orta boy bir kaseye alın, üzerine balı gezdirin ve iyice karıştırın. Deniz tuzu ve kakao tozunu ekleyip her tarafına eşit şekilde bulaşana kadar karıştırın. Buzdolabında veya dondurucuda hava geçirmez kapta saklayın.

Tarifler