Yemekler

Cevizle Doldurulmuş Makarna Kabukları

Açıklama

Bu doldurulmuş makarna kabukları soslu, peynirli ve lezzetlidir! Baharatlı cevizli kıyma, mozzarella ve domates sosu ile lezzetli bir karışımla doldurulmuştur.

Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat

Porsiyon: 5


Porsiyon Büyüklüğü: 4 doldurulmuş kabuk + yaklaşık 2 yemek kaşığı Marinara sosu


YemekBrunch / Akşam Yemeği


Besin İçeriği

  • Kalori: 600 kcal
  • Toplam Yağ: 30 g
  • Doymuş Yağ: 6 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 15,6 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6,81 g
  • Kolesterol: 20 mg
  • Sodyum: 690 mg
  • Karbonhidrat: 64 g
  • Diyet Lifi: 6 g
  • Toplam Şeker: 7 g
  • Protein: 21 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 250 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 600 mg

Malzemeler

  • 340 gram jumbo makarna kabuğu
  • 1,5 su bardağı Californiya cevizi
  • 1 doğranmış küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • 1 çay kaşığı Japon 7 baharat karışımı
  • 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • 1 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Marinara sosu ve doğranmış taze fesleğen

Hazırlık

    • Makarnayı Haşla: Büyük bir tencerede bol tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı paket talimatlarına göre al dente olana kadar pişirin. Süzün ve soğuk su altında durulayın; iyice süzün.
    • Cevizli Karışımı Hazırla: Cevizleri bir mutfak robotuna koyun ve kabaca doğranana kadar işleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve karışım eşit şekilde öğütülene ve kıyma gibi görünene kadar, içinde küçük ceviz ve soğan parçaları görünene kadar çekin.
    • Sosunu Pişir: Zeytinyağını büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Cevizli karışımı ekleyin ve 5 dakika pişirin. Domates salçası, 7 baharat karışımı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin ve sık sık karıştırarak 10 dakika daha veya karışımın rengi koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
    • Makarnayı Doldur: Pişmiş makarna kabuklarını cevizli karışımla eşit olarak doldurun. İçine yaklaşık 1 çorba kaşığı mozzarella peyniri koyun, ardından dolguyu kapatmak için ikinci bir makarna kabuğunu yuvarlak tarafı yukarı bakacak şekilde üstüne yerleştirin.
    • Fırınla / Hava Fritözünde Pişir: Partiler halinde pişirin, her tarafını pişirme spreyi ile kaplayın ve üst üste binmemelerine dikkat ederek hava fritözüne yerleştirin. 200°C’de 10–12 dakika veya peynir eriyene ve kabuklar altın sarısı ve gevrek olana kadar pişirin. Marinara sosu ve kıyılmış taze fesleğen ile servis edin.

Tarifler