Yemekler

Cevizli Parmesan Kremalı Crostini


Cevizli Parmesan Kremalı Crostini


Açıklama: Kızarmış baget dilimleri üzerine sürülen pesto, kabarık cevizli parmesan kreması, kuru domates ve çıtır cevizle buluşarak harika bir lezzet şöleni sunar.

Toplam Hazırlama Süresi: 40 Dakika
Porsiyon Sayısı:12
Porsiyon Büyüklüğü:2 Dilim
Yemek: Atıştırmalık

Besin İçeriği

  • Kalori: 120 cal
  • Toplam Yağ: 11 g
  • Doymuş Yağ: 1,5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 5.059 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 4.495 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 120 mg
  • Karbonhidratlar: 4 g
  • Diyet Lifi: 1 g
  • Toplam Şeker: 1 g
  • Protein: 2 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 50 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 80 mg

Malzemeler

  • Cevizli Parmesan Kreması için:
    • ¾ su bardağı California cevizi
    • 2/3 su bardağı su
    • 1 diş sarımsak
    • ¾ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (yaklaşık 45 g)
    • Deniz tuzu (damak tadına göre)
  • Crostini ve Üst Malzemeleri:
    • 24 dilim baget ekmeği (yaklaşık 1,25 cm kalınlığında)
    • 1/8 su bardağı zeytinyağı
    • ¼ su bardağı fesleğenli pesto (ev yapımı veya buzdolabında satılan hazır ürün)
    • ¼ su bardağı iri doğranmış kuru domates (paketteki kuru çeşit veya kavanozda satılan yağlı versiyon)
    • ¼ su bardağı doğranmış California cevizi (isteğe bağlı: kavrulmuş)
    • İsteğe bağlı süsleme: Taze fesleğen (şerit doğranmış) veya mikro yeşillikler

Hazırlanışı

  • Nohutlarınızı durulayın ve kabuklarını soyun.
  • Sarımsakları mutfak robotunda doğrayın.
  • Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve çok pürüzsüz olana kadar işlemden geçirin. Tuz ile tatlandırın.
  • Kesilmiş sebzeler, pide ya da kıtır ekmek ile servis edin.

Tarifler