Ramazan Yemekleri

California Cevizli Ayvalı Teretür

California Cevizli Ayvalı Teretür

Açıklama

California cevizinin eşsiz aroması ve ayvanın hafif ekşi lezzetiyle hazırlanan Teretür, hem ferahlatıcı hem de besleyici bir meze seçeneğidir.

Toplam Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Boyutu: 1 Kâse
Yemek: Meze

Besin İçeriği

  • Kalori: 180 cal
  • Toplam Yağ: 12 g
  • Doymuş Yağ: 2 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 3 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6 g
  • Kolesterol: 5 mg
  • Sodyum: 200 mg
  • Karbonhidratlar: 15 g
  • Diyet Lifi: 3 g
  • Toplam Şeker: 10 g
  • Eklenen Şekerler: 0 g
  • Protein: 5 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 80 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 300 mg

Malzemeler

  • Yarım göbek marul
  • 2 adet ayva
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sosu için: 1 çay bardağı zeytinyağı, 10-15 adet California cevizi

Hazırlık

  • İki ayvayı rendeleyip bir kâseye alın.
  • Üzerine biraz tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
  • Süzme yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Zeytinyağı ve çekilmiş California cevizlerini ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Karışımı servis tabağına alın ve üzerine biraz daha çekilmiş California cevizi serpiştirin.
  • Servis edin ve afiyet olsun!