Çorbalar

Harissa Çorbası Eşliğinde Kuskuslu Tavuk

Açıklama

Kuskus, tavuk ve sebzeler hafif baharatlı tavuk suyunda servis edilir.

Toplam Hazırlama Süresi: 28 Dakika
Porsiyon: 6
Porsiyon Boyutu: 1-1/2 Su bardağı
Yemek: Akşam Yemeği, Öğle Yemeği

Besin İçeriği

  • Kalori: 470 cal
  • Toplam Yağ: 19 g
  • Doymuş Yağ: 3,5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 8.274 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6.096 g
  • Kolesterol: 45 mg
  • Sodyum: 720 mg
  • Karbonhidratlar: 50 g
  • Diyet Lifi: 3 g
  • Toplam Şeker: 4 g
  • Protein: 20 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 90 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 740 mg

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy doğranmış soğan
  • 1 adet doğranmış rezene soğanı (sadece beyaz dipli)
  • 7 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı acı veya hafif Harissa ezmesi
  • 2 su bardağı kepekli kuskus
  • 2/3 su bardağı iri kıyılmış California cevizi
  • 2 su bardağı ayrıştırılmış ve kavrulmuş tavuk göğsü
  • 1 su bardağı çapraz dilimlenmiş şeker bezelye
  • 4 su bardağı bebek ıspanak
  • İsteğe bağlı üst malzeme için acı sos

Hazırlık

  • Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğan ve rezeneyi 5 dakika soteleyin. Et suyunu ve Harissa’yı ekleyip kaynatın, kuskusu ilave edin ve üstü kapalı olarak 5 dakika pişirin.
  • Tavuk, bezelye ve cevizi ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ispanağı ekleyin ve ıspanak solana ve kuskus yumuşayana kadar karıştırın.
  • Kaşıkla kaselere paylaştırın ve arzu ederseniz üzerine biraz acı biber sosu gezdirin.

İpuçları

  • Bezelye yerine Çin lahanası kullanmayı deneyin ya da ıspanağı rendelenmiş Savoy lahanası ile değiştirin.
  • Daha fazla lezzet ve acı için Harissa’yı artırın.
  • Daha fazla sıvı tercih ediyorsanız ilave et suyu ekleyin.

Tarifler