Salatalar

Vanilyalı Matchalı Ceviz

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 su bardağı California cevizi
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı matcha tozu

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 165°C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Orta boy bir kasede tereyağı, bal ve vanilyayı karıştırın. Cevizleri ekleyin ve cevizleri mümkün olduğunca eşit şekilde kaplamak için iyice karıştırın.
  • Hazırlanan fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın ve 10 dakika pişirin. Ardından karıştırın ve 5 ila 7 dakika daha veya cevizler koyu altın sarısı kahverengi olana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için kağıt havlu serili bir fırın tepsisine aktarın.
  • Orta boy bir kasede cevizler tamamen kaplanana kadar pudra şekeri ile karıştırın. Matcha ekleyin ve kaplamak için iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kaba aktarın.

Tarif İçin İpucu: Cevizlerin canlı yeşil matcha rengini korumak için, cevizlerin üzerindeki fazla nemi aldığınızdan ve tamamen soğuduklarından emin olun.

Tarifler