Yemekler

Tavuklu ve Sebzeli Noodle Kavanozu

Açıklama

Et, sebze, erişte ve baharatlar önceden hazırlanır ve büyük konserve kavanozlarında taşınır. Hızlı bir öğle yemeği için servis yapmadan hemen önce sıcak su ekleyin. Bu tarif hafta boyunca 2 öğle yemeği için 2 kavanoz yapar.

Toplam Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Porsiyon: 2
Yemek: Öğle Yemeği

Besin İçeriği

  • Kalori: 560 cal
  • Toplam Yağ: 22 g
  • Doymuş Yağ: 3 g
  • Trans Yağ: 0 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 15 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 4 g
  • Kolesterol: 60 mg
  • Sodyum: 482 mg
  • Karbonhidrat: 60 g
  • Diyet Lifi: 6 g
  • Toplam Şeker: 9 g
  • Eklenen Şekerler: 0 g
  • Protein: 32 g
  • D Vitamini: 4 mcg
  • Kalsiyum: 146 mg
  • Demir: 3 mg
  • Potasyum: 1,301 mg

Malzemeler

  • 2 su bardağı hafifçe kırılmış ince pirinç eriştesi
  • 1/2 su bardağı kibrit çöpü havuç
  • 1/2 fincan dilimlenmiş yeşil soğan
  • 1 orta boy bebek Çin lahanası, dilimlenmiş (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı az sodyumlu teriyaki sos
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 3 paket sodyum içermeyen granül tavuk bulyon
  • 1 su bardağı pişmiş tavuk göğüsü, doğranmış
  • 1/2 su bardağı Kaliforniya cevizi, kızartılmış ve iri kıyılmış
  • 1/4 fincan taze kişniş yaprağı
  • 2-1/2 su bardağı kaynar su
  • Sriracha sosu ve ilave düşük sodyumlu teriyaki sosu (isteğe bağlı)

Hazırlık

  • Eşit miktarda pirinç eriştesi, havuç, yeşil soğan, Çin lahanası, teriyaki sos, zencefil, bulyon, tavuk, ceviz ve kişnişi sırasıyla 1 litrelik iki konserve kavanozuna koyun.
  • Her bir kavanoza 1-1/3 su bardağı kaynar su dökün ve kapağını kapatın. Malzemeleri karıştırmak için kavanozu birkaç kez ters çevirin. Malzemelerin karışması için ara sıra aşağı yukarı sallayarak 5 dakika bekletin.
  • Kapağı çıkarın ve bir çatalla karıştırın. Malzemeler yeterince sıcak değilse 30 ila 60 saniye mikrodalgada ısıtın.
  • İlave sriracha sosu ve istenirse ekstra teriyaki sos ile servis edin.

Tarifler