Yemekler

Kızarmış Cevizli Humus

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı California cevizi
  • 3 yemek kaşığı ceviz yağı
  • 1 diş sarımsak, dörde bölünmüş
  • 1 adet 400 gram konserve nohut, suyu süzülmüş ve yıkanmış
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1/4 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • Cevizleri 8 dakika veya kızıl kahverengi oluncaya kadar fırında 175°C’de  kızartın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
  • Kızarmış cevizlerle yağı ve sarımsakları karıştırarak mutfak robotunda veya blenderda pütürsüz olana kadar püre haline getirin.
  • Nohutları, rendelenmiş portakal kabuklarını, portakal suyunu, tuzu ve biberi ekleyin ve pütürsüz ve kıvamlı oluncaya kadar blenderdan geçirmeye devam eden. Gerekirse baharat ilave edin.
  • Kızarmış pide ekmeği ile birlikte veya renkli sebzelerle birlikte küçük bir servis tabağında humusu servis edin.

Tarifler