Tatlılar

Cevizli Tel Kadayıf

Cevizli Tel Kadayıf

Malzemeler

  • 2 fincan kadayıf, parçalanmış
  • 1 fincan California Cevizi
  • 1/2 fincan tereyağı, eritilmiş
  • Şurubu için
  • 1 fincan şeker
  • 1 fincan su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

  • Büyük bir tavayı yağlayın.
  • Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin.
  • Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin.
  • Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın.
  • Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ile servis edilebilir.
Web Tasarım Sercotec