Yemekler

Etli ve Cevizli Güveç

Malzemeler

  • 175 gr doğranmış California cevizi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sebze yağı
  • 1 kg küp küp doğranmış güveçlik biftek
  • 1 diş sarımsak, kırılmış
  • 1 büyük kırmızı biber, şerit halinde kesilmiş
  • 1 büyük soğan, şerit halinde kesilmiş
  • 225 ml domates suyu
  • Tat vermek için tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 250 gr kültür mantar, doğranmış

Tarif

  • Büyük bir tavada, tereyağını orta ateşte eritin. Eti her iki tarafı kahverengileşene kadar pişirin. Kevgirle alarak ısıtılmış bir tabağa alın.

  • Sarımsak, biber ve soğanı geri kalan yağa yerleştirin ve soğan şeffaflaşana kadar hafifçe kızartın. Eti tekrar tavaya alın; hafifçe karıştırarak bütünleştirin.
  • Cevizleri ekleyin ve bir dakika karıştırarak pişirin. Domates sosunu ekleyin ve tat için tuz ve biberle çeşnilendirin.
  • Kapağını kapatın, kaynatın. Ateşi kısın ve 1 1/2 saat pişmeye bırakın. Mantarları ekleyin; 20 dakika daha pişirin.

Tarifler