Çorbalar

Cevizli Enginar Çorbası

Malzemeler

  • 4 Adet doğranmış enginar
  • ¼ bardak soğan
  • ¼ bardak kalın doğranmış haşlanmış patates
  • 1 bardak suda çözünmüş 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • Tat vermek için tuz ve taze çekilmiş karabiber

Süslemek için

¼ bardak doğranmış California cevizi  

Tarif

  • Yağı yapışmaz tavada ısıtın ve soğanları orta ateşte 1 dakika soteleyin.

Enginar ekleyin, iyice karıştırın ve orta ateşte 2 ila 3 dakika soteleyin.
2½ bardak su ekleyin ve 4 ila 5 dakika boyunca veya enginar pişene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.    Soğumaya bırakın ve sonrasında patateslerle birlikte pürüzsüz bir püre elde edene kadar mikserde karıştırın. Püreyi derin bir tencereye alın, sütü, tuzu ve biberi ekleyin, iyice karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Cevizle süsleyerek sıcak servis edin.

Tarifler