Unlu Mamuller

Havuçlu Krema Kaplama Kap Kekler

İçindekiler // Ağırlıklar - Ölçüler

  • rendelenmiş havuç [yaklaşık 2 büyük havuç] //    275 gr
  • parça California cevizi  // 160 gr
  • küp küp doğranmış taze veya konserve ananas (suyu iyice alınmış) // 200 gr
  • bölünmüş çok amaçlı un  //  290 gr
  • karbonat    //  2 çk
  • tarçın  //   2 çk
  • küçük hindistan cevizi  //  ½ çk
  • tuz  //  1/2 çk
  • yumurta  //   4
  • toz şeker   // 300 gr
  • bitkisel yağ //  375 ml
  • Limonlu Tereyağı Kremalı Kaplama tuzsuz yumuşatılmış tereyağı // 250 gr
  • elenmiş pudra şekeri  // 750 gr
  • rendelenmiş limon kabuğu [2 limondan]  //   4 çk
  • taze limon suyu [2 limondan]  // 7 çk
  • vanilya özü  // 1 çk

Hazırlanışı:

Kap Kekler

  • Havuçları, cevizleri, ananası ve 125 ml unu büyük bir kapta birleştirin; kenara alın. Geri kalan unu karbonat, tarçın, küçük hindistan cevizi ve tuzla karıştırın; kenara alın.
  • Yumurtayı ve şekeri miksere alın, bütünleşene kadar çırpın. Mikser çalışırken, yavaş yavaş bitkisel yağı ekleyin. Bütünleşene kadar karıştırın.
  • Un karışımını yumurtalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın. Havuçlu karışımda çırpın.  
  • 24 fırın kağıdıyla kaplanmış muffin kalıplarını sıralayın ve her birinin yaklaşık dörtte üçünü hamurla doldurun [kalıp başına yaklaşık 73 g]. 180°C’de 20 ila 25 dakika boyunca veya merkeze soktuğunuz bıçak temiz çıkana kadar pişirin.
  • Telli soğutma rafına alın; soğutun. Limonlu tereyağı kremasıyla süsleyin.

Limonlu Tereyağı Kremalı Kaplama

  • Tereyağını, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu ve vanilyayı mikserde karıştırın; hafif ve köpük köpük olana kadar yaklaşık 4 dakika çırpın.

PÜF NOKTASI: Bu tarifle tam bir kek de elde edilebilir. Hamuru yuvarlak bir kek kalıbına dökmeniz ve 180°C’lik fırında 1 saat boyunca veya merkeze soktuğunuz bıçak temiz çıkıncaya kadar pişirmeniz yeterlidir. Rafa alın; soğumaya bırakın ve glazürle kaplayın (kap kekler için kullanılan miktar yeterlidir).

Tarifler