Unlu Mamuller

California Cevizi & Karamelize Soğanlı Pizza

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı ikiye ayrılmış zeytin
  • 4 adet orta büyüklükte dilimlenmiş kırmızı soğan
  • Tuz ve biber
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Dondurulmuş veya evde hazırlanmış pizza hamuru
  • 1/2 su bardağı evde hazırlanmış fesleğenli pesto
  • 1/2 su bardağı ufalanmış keçi peyniri  
  • 1 su bardağı iri kıyılmış California cevizi

Hazırlanışı

  • Büyük bir tavada 4 yemek kaşığı zeytin yağını ısıtın. Soğanları ekleyin; karamelize olana kadar sık sık karıştırarak pişirin. Tuz ve biberi ekleyin; kenarda bekletin.
  • 2 adet fırın kağıdı üzerine mısır ununu serpiştirin. Hamuru ikiye ayırın; elinizle veya oklava/merdane yardımıyla her biri yaklaşık 15 x 35 cm büyüklüğünde 2 adet dikdörtgen hazırlayın.
  • Pesto sosu hamurun üzerine sürün; üzerine soğan dilimlerinden koyun. Peynir ve ceviz serpiştirin. Kalan yağı kenarlarına fırça yardımıyla sürün.
  • Fırının alttan üçüncü seviyesinde 230°C’de yaklaşık 18 dakika veya hamur koyu sarı rengini alıncaya kadar pişirin. Her bir pizzayı 8 parçaya kesin.

Tarifler