Unlu Mamuller

Yaban Mersini ve Limonlu Ceviz Ekmek

Malzemeler

Ekmek için:

  • 1 su bardağı kıyılmış California cevizi
  • 2 su bardağı çok amaçlı un
  • 2 çay kaşığı toz maya
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3/4 su bardağı süt kreması
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı saf vanilya esansı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 su bardağı taze veya donmuş yaban mersini

İpucu: Artan süt kreması daha sonra kullanılmak üzere dondurulabilir. Donmuş yaban mersini kullanacaksanız, karışıma ilave etmeden önce buzunu çözdürmeyin.

Jöle için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu

 

Hazırlanışı

Ekmek için:

  • Fırını önceden 175ºC’de ısıtın.
  • Kuru bir tavada, cevizleri orta ateşte 1-2 dakika kavurun.
  • Geniş bir kapta, çok amaçlı unu, toz mayayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. İyice harmanlanması için telle karıştırın.
  • Orta büyüklükte bir kaba şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu, süt kremasını, yumurtaları, vanilyayı, erimiş tereyağını ve sıvı yağı dökün. Birbirine karışması için çırpın.
  • Kuru malzemelerin ortasında bir çukur açın. Sıvı karışımı o çukura dökün ve birbirine karışması için hafifçe karıştırın; çok fazla karıştırmayın. Ceviz ve yaban mersinlerini hafifçe ilave edin.
  • Hamuru yağlanmış ve unlanmış 20 x 10 cm ebadında ekmek tavasına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 55 ila 60 dakika veya hamurun ortasına batırdığınız bıçak veya çatal temiz çıkana kadar pişirin. Izgara telinde 20 dakika soğumasını bekleyin; tavadan çıkarın; oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

Jöle için:

  • Şeker ve limon suyunu küçük bir sos tavasına dökün. Yüksek ateşte kaynatın ve şeker çözünene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ekmek hala ılıkken jöleyi ekmeğin üzerine fırça yardımıyla dağıtın.

Tarifler